Bästa utekvällen i Stockholm

Jag var uppe i Stockholm för ett par veckor sedan, en resa jag och vännerna planerat ett tag. Tanken var att tillbringa en hel helg med shopping, fika, sevärdheter och massor av fest. Jag kommer från en mindre ort på västkusten så att äntligen få komma upp till storstaden var något jag längtat mycket efter. Dessutom åkte jag upp med bästa kompisarna. Vi hade bokat rum på NOFO, ett jättemysigt boutiquehotell precis vid Medborgarplatsen. Platsen var helt perfekt för allt vi ville göra i huvudstaden. När vi hade checkat in och lagt av väskorna på rummet gick vi och lunchade på Söderhallarna som ligger ett stenkast bort. Festsugna som vi var tog vi naturligtvis en kall öl till den sena lunchen. Efter att ha laddat på med käk drog vi tillbaka till hotellrummet.

 

Fredag – sturecompagniet

För vår första dag ville vi såklart slå till med den bästa nattklubben vi bara kunde hitta. Vi kände direkt att vi ville dansa natten lång på Sturecompagniet. Stället ligger bara ett stenkast från Stureplan och vi visste att stora kändisar som bland annat Steve Aoki och David Guetta spelat här. Vi fixade oss, satte på oss våra festkläder och drog ut runt midnatt. Dock började vi inte på Sturecompagniet utan tog ett par glas på Spy Bar som också ligger på Stureplan. I det Rosa Rummet på Spy Bar har de grym förfest. Efter ett par drinkar (kanske en för många) vinglade vi vidare till Sturecompagniet där vi körde loss. Hade så himla kul!

 

Lördag – brunch och nattklubb på f12

Rätt slitna efter fredagskvällen tog vi sovmorgon på lördagen. Ja, vi missade hotellfrukosten men vad gjorde väl det eftersom vi istället åt brunch på STHLM Brunch Club. Alltså detta kan vara det bästa stället jag besökt. Dem har allt! Acai, breakfast pannacotta, gröt, avokadomackor, äggmackor och hur goda pannkakor som helst. För att inte tala om deras färskpressade juicer. Mums!

Efter att laddat på med mat tog jag och polarna en shoppingrunda. Jag fick med mig en riktigt schysst skjorta från Carlings som jag planerade att ha under kvällens fest. Efter ett par timmar i butikerna var vi rätt trötta och bestämde oss för att vila någon timme eller två på hotellet. Vi köpte med oss bubbel som vi la i kylen också. Billigare än att börja dricka ute!

Efter powernap och dusch och med peppiga låtar var vi redo för lördagen. Eftersom vi alla som var med upp till Stockholm älskar hip hop var f12 ett solklart val av klubb för lördagen. Eftersom vi köpt med oss massa bubbel till hotellet förfestade vi där medan jag och killarna gjorde oss iordning. Skjortan satt perfekt! Runt midnatt tog vi taxi till klubben som redan var igång. 

Söndag – relax och bakisångest 

På söndag klockan 14 gick tåget hemåt igen, ganska skönt även om helgen var helt grym. Jag hade verkligen så roligt, en av kompisarna råkade dock tappa bort mobilen i lördagsdimman..

 

För- och nackdelar med utekvällar i Stockholm

Det finns både för- och nackdelar med utekvällar i Stockholm. Efter ett antal utgångar så hade jag tänkt att summera dem här;

Fördelar med Stockholms nattliv

  • Det finns ett stort utbud att nattklubbar och barer att välja emellan
  • Folket i Stockholm klär sig i regel väldigt snyggt, och det är mycket snygga människor
  • Det finns väldigt många olika stilar på uteställen, allt ifrån mer ”stekiga” ställen på Stureplan, till mer lokala barer och undergroundställen på Södermalm

Nackdelar med Stockholms nattliv

  • Det är ibland krångligt att skriva upp sig på gästlistan, vilket gör momentet att bli insläppt knepigt ibland. Detta gäller framförallt på Stureplan.
  • Stockholm över överlag en dyr stad, så räkna med att betala mycket pengar för inträde och drinkar om du rör dig i de fina lokalerna
  • Det är inte många nattklubbar eller barer som har öppet efter klockan 03 på grund av alkohollagar och tillstånd i Sverige

 

Lämna en kommentar