Så kan du slå ihop lån: Allt du behöver veta!

Att slå ihop befintliga lån och krediter är alltid en bra idé. Men varför ska man slå ihop lån, och hur mycket tjänar man på att slå ihop lån? Det svarar vi på i den här artikeln.

 

Varför ska man slå ihop lån?

Du ska slå ihop lån för att du tjänar pengar på det. Mindre krediter har i regel en ränta på mellan 10 och 40 procent, medan ett hopslaget lån oftast har en ränta på mellan 5 och 10 %. Det tar inte många minuter att slå ihop ett lån, och förtjänsten ligger i regel på flera hundralappar månatligen.

 

5 steg för att slå ihop lån

  1. Besök en låneportal. Vi tycker att det är en bra idé att samla lån med hjälp av Enklare. De samarbetar med många kreditorer, och har en begriplig webbsida.
  2. Låt låneportalen jämföra låneerbjudanden åt dig. Låneportalen tävlar i detta fall om att ge dig ett samlingslån med de bästa villkoren.
  3. Du får ta del av alla låneerbjudanden via sms, mail och/eller dina sidor. 
  4. Välj den låneaktör som slår ihop dina lån med bäst villkor.
  5. Signera lånet med Bank-ID. Därefter har du slagit ihop dina lån och tjänat pengar.

 

5 fördelar med att slå ihop lån

  1. Du minskar dina kostnader för lån. Och får därmed mer pengar över varje månad.
  2. Du kan slå ihop lån även om du inte har ett fast jobb.
  3. Det är enkelt och riskfritt att slå ihop lån. Du får alltid reda på vilka villkor som gäller i förhand.
  4. Du kan bli skuldfri snabbare. Då du inte längre har en massa dyra krediter hängandes över dig.
  5. Det är alltid gratis att slå ihop lån online. Låneportaler som hjälper dig att slå ihop lån tar betalt av långivarna, och inte av dig.

 

Att gå på krogen är en stor utgift

Det är kul att gå på krogen, som till exempel Harrys Nattklubb. Men det är samtidigt kostsamt att beställa in drinkar och/eller köpa modemedvetna festkläder. Att festa kostar pengar, så om du inte har råd att gå på krogen ska du inte heller göra det.

Vi rekommenderar att du sätter upp en fast budget för krogbesök, som du håller dig till. Att maximalt spendera 1 000 kronor på krogen per månad anser vi är en rimlig summa, oavsett hur mycket du har råd att spendera på nöjen.

Du ska även ha i åtanke att det är särskilt dyrt att ha en bra utekväll i Stockholm, då de priser som gäller för inträde och drinkar på nattklubbarna i regel är höga.

Lämna en kommentar